Menorca Talaiòtica ha participat amb gran èxit de convocatòria al festival de recreació històrica
Tarraco Viva entre els dies 24 i 26 de maig. La delegació menorquina ha portat a terme diverses activitats per donar a conèixer el patrimoni mundial prehistòric de Menorca, aconseguint congregar a més de 1.700 persones entre les recreacions històriques, la presentació del llibre
Menorca Talaiòtica, Patrimoni Mundial. Una odissea ciclòpia insular i el taller de fona.
L’estand de Menorca Talaiòtica a la Fira de Museus va enregistrar una constant afluència de públic, propocionant informació sobre el patrimoni prehistòric de l’illa, la incorporació de Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, i la troballa de l’estatueta d’Imhotep, ja que enguany fa 50 anys del seu descobriment a Torre d'en Galmés. A més, aquest estand va ser un punt de venda dels llibres de la col.lecció Sitjot, de rèpliques talaiòtiques de ceràmica, de fones i de cervesa Talaiòtica, entre d’altres materials promocionals.
Els tres passis de la recreació històrica “Funditores Baleares, Els guerrers de les Illes Balears” que es van fer dissabte 25 i diumenge 26 de maig van omplir el teatre auditori del Camp de Mart, amb l’assistència de prop de 1.700 persones en total. A càrrec d’Amics del Museu de Menorca i Honderos de la Menor, a l’escenari es va montar una rèplica d’un espai domèstic de Torre d’en Galmés i del reciente de taula de Torralba d’en Salort, amb una taula de les mateixes dimensions que l’original. L'arqueòleg Borja Corral va posar al públic en el context del talaiòtic final, a la vegada que una família talaiòtica i els foners realitzaven accions per "il·lustrar" algunes de les tasques domèstiques o rituals que es podrien haver fet durant aquella època: filar llana, moldre gra de cereal amb un moló, fer una fona o cuinar.
Per la seva banda, el taller d’elaboració de fona a càrrec de Lluís Pons Livermore d’Honderos de la Menor, amb límit de 10 places, va posar el cartell d’aforament complet tant el dissabte com el diumenge.
La presentació el dissabte del llibre
Menorca Talaiòtica, Patrimoni Mundial. Una odissea ciclòpia insular de la col·lecció Sitjot a càrrec de l’arqueòleg Joaquim Pons, coautor amb Cipriano Marín, també va congregar a un nombrós grup de persones. L’activitat va finalitzar amb un tast de cervesa Talaiòtica a càrrec de Roger Vila, mestre cerveser de Grahame Pearce.
Tarraco Viva és un festival de recreació històrica que va néixer l’any 1999 com una activitat de suport a la candidatura de la ciutat de Tarragona a ser inscrita en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Actualment, és un referent dins els festivals d’aquesta temàtica que es realitzen a l’Estat espanyol.