Oferta de contracte menor per a la redacció del projecte de reexcavació i restauració del recinte de taula de Son Catlar

Oferta Son CatlarEl Consell Insular de Menorca, a través de l’Agència Menorca Talaiòtica, ha publicat el contracte menor de serveis per a la redacció del projecte de reexcavació i restauració del recinte de taula del poblat de Son Catlar, Ciutadella. El pressupost del contracte serà com a màxim de 8.550 € sense IVA. Les empreses o professionals interessats poden presentar la seva proposta al Departament de Cultura en el termini de 10 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació al tauler d’anuncis.

Aquest contracte té com a objectiu la redacció del projecte executiu i l'elaboració d’un pressupost detallat de la reexcavació i restauració arquitectònica del recinte de taula de Son Catlar, amb vista a la futura licitació de l’execució del projecte. Finalitzar l’excavació del recinte de taula de Son Catlar permetrà ampliar les dades científiques sobre un edifici extremadament interessant, tant per la seva configuració arquitectònica com per la perduració en el temps que aparentment va experimentar. Per altra banda, la seva restauració permetrà estabilitzar les estructures i returar el procés de degradació que pateix. Finalment, la intervenció permetrà habilitar la circulació de persones dins l’edifici i facilitar la comprensió de les estructures per part dels visitants, retornant-les a un estat més semblant a l’original.
 

El poblat talaiòtic de Son Catlar

Son Catlar és un dels poblats més extensos i més ben conservats de l’illa, i constitueix el jaciment arqueològic més important del component C2 de la Menorca Talaiòtica. Va ser adquirit pel Consell Insular de Menorca el 2018. El 2019 es va aprovar el Pla Director del jaciment, en el qual es detallen les actuacions a realitzar al jaciment al llarg dels propers anys, ordenades en una serie de fases.

L’element més destacat del jaciment és la murada que envolta tot el poblat, amb una longitud d’uns 900 m. No obstant això, el recinte de taula constitueix també un element excepcional, per les seves dimensions, la seva monumentalitat i el fet de tenir dues portes d’accés, circumstància única entre tots els edificis d’aquest tipus.

En aquest edifici s’hi va fer una intervenció arqueològica l’any 1923, però aquesta es va limitar a la part interna de la construcció i no va implicar l’excavació sistemàtica de tot el recinte. Així, aquest es troba excavat fins a la roca mare en diversos punts, però en altres zones s’observen grans blocs de pedra, que corresponen a elements arquitectònics caiguts, per davall dels quals hi queden encara paquets de sediments originals, de potència variable. La part superior de la cara interna del mur perimetral es troba, en molts punts, en una situació poc estable. La part externa de l’edifici està sense excavar. Darrere l'absis s’observa una acumulació de sediment, que correspon possiblement a la intervenció de 1923.

El Pla Director de Son Catlar inclou el recinte de taula dins de la Fase Alfa de les actuacions per a la posada en valor dels diferents espais del poblat. Per a més informació sobre aquesta oferta, podeu dirigir-vos a l’Agència Menorca Talaiòtica.

Podeu consultar les bases aquí.

 
Vol estar informat de les darreres novetats?
Subscriu-te al butlletí
Comparteix aquest contingut
     
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears Unesco Menorca Reserva de Biosfera
MENORCA TALAIÒTICA
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS