El jaciment de Torre del Ram, a la urbanització de Cala en Blanes, és un dels millors exemples d’hipogeu de planta allargada que podem trobar a Menorca. Es tracta d’un monument funerari de l'edat del bronze del que en sabem poca cosa. A l'interior destaquen uns gravats que representen, de manera esquemàtica, tres naus i altres figures sense identificar.
Horari: Entrada lliure tot l’any
Preu: Gratuït tot l’any
Visitable: Si
Accés: És a la urbanització de Cala en Blanes, en una parcel·la no construïda i habilitada com a parc públic enjardinat. Se situa a la cruïlla de carrers entre l'avinguda de Tramuntana i el carrer de Gregal.
Hi ha indicadors de carretera.
Aparcament: No habilitat. Es pot estacionar als carrers de la urbanització
Visites guiades: No. Hi ha cartells informatius.
Contacte:
Serveis: No
Accés a persones amb mobilitat reduida: Si
Més informació Veure mapa
Més informació:
Els primers pobladors
Els hipogeus eren llocs d’enterrament col·lectiu on les persones eren enterrades amb algún tipus de vestimenta subjectada amb un botó d’os de forma triangular i acompanyades d’un aixovar. Es caracteritzen per ser subterranis, tenen planta allargada i pràcticament rectangular i s’hi accedeix a través d'una entrada en forma de xemeneia que dóna a un corredor escalonat.
L’hipogeu de Torre del Ram va estar en ús possiblement entre el 1700 i el 1400 aC.
A l'interior destaquen uns gravats que representen, de manera esquemàtica, tres naus i altres figures sense identificar. Alguns autors han donat molta importància a aquests gravats, ja que podrien representar vaixells de l'edat del bronze. També s’hi conserva un banc corregut al voltant de tot el perímetre de la cambra. L'hipogeu conserva part de la galeria de pedres que cobriria, a manera de túmul, part del corredor i l'entrada de la tomba, formada per blocs d'aparell ciclopi.